Њујоршките болници ја применуваат кинеската тактика: На пациентите со коронавирус им даваат големи дози витамин Ц

Лекарите во болниците во Њујорк им даваат на своите критично болни пациенти големи дози на витамин Ц според тактиката што им помагала на најтешко заразените пациенти во Кина.

Доктор Ендру Вебер, пулмолог од Лонг Ајленд, рекол дека на своите пациенти на интензивна нега интравенозно веднаш им давал 1.500 милиграми витамин Ц.

– На тие пациенти отпосле три или четири пати повторно им се даваат истите дози од овој моќен природен антиоксидант – објасни докторот од „Њујорк пост“…

Преземено од plusinfo.mk

InterServer Web Hosting and VPS