Вархеи во писмо до премиерот Спасовски: Определивме првична финансиска помош

Брисел, 25 март – Еврокомесарот за соседска политика и проширување на Европската Унија, Оливер Вархеи, денеска го информираше оливер спасовски дека веќе издал инструкции четири милиони евра од

Инструментите за ЕУ интеграција да бидат пренасочени за итни потреби на Северна Македонија. Вархеи во писмото наведува дека се разгледува начин наградата за успешност од 50 милиони евра за државата првично наменета за инфраструктура и животна средина, да биде пренаменета за ублажување на социјално и економско штети предизвикани од кризата.

Еврокомесарот за соседска политика и проширување оливер вархеји истакнува дека во итна процедура е ставена постапката за доделување 9 милиони евра за поддршка на ликвидноста на малите и средни компании, а 3 милиони евра ќе бидат наменети за директна буџетска поддршка.

InterServer Web Hosting and VPS