Прекрасна библиотека во Прага во која ќе посакате да се изолирате од светот

Сите љубители на пишаниот збор моментално несомнено би посакале да се телепортираат и изолираат во библиотеката Клементинум во Прага.

Установата, која е во надлежност на Министерството за образование на Чешка, за првпат била отворена во 1722 година и до ден-денес мами воздишки кај посетителите.

Барокната архитектрура и фреските на ѕидовите ќе придонесат да одлетате во некој нов свет.

библиотеката Клементинум
библиотеката Клементинум
библиотеката Клементинум
библиотеката Клементинум
библиотеката Клементинум
библиотеката Клементинум
библиотеката Клементинум
библиотеката Клементинум
библиотеката Клементинум
библиотеката Клементинум
InterServer Web Hosting and VPS