Демократската партија на Турците на изборите во коалиција со СДСМ

Демократската партија на Турците вчера на седниците на Централниот управен одбор и на Централното собрание на партијата донесе одлука да влезе во предизборна коалиција со СДСМ за претстојнитe избори.

Како што информираат од партијата, за кандидати за пратеници едногласно биле избрани партискиот претседател Бејџан Илјас во шестата изборна единица и генералниот секретар Енвер Хусеин во четвртата изборна единица.

InterServer Web Hosting and VPS