Во Словачка почнаа парламентарни избори

За 150-те пратенички места се борат кандидати од 23 партии и една партиска коалиција. За да влезе во парламентот секоја политичка партија или коалиција треба да освои најмалку пет отсто од гласовите на избирачите.

Најголем број од гласачите, според социолошките истражувања, имаат намера својот глас да им го дадат на кандидатите од партијата „Правец – социјалдемократија”. Во последните осум години нејзините претставници раководат со непроменетата словачка Влада.

Конечните резултати од изборите се очекуваат во недела.

InterServer Web Hosting and VPS