Mustang почна да вози на струја во Европа

Ford го лансираше својот нов и целосно електричен Mustang Mach-E во Европа со започнувањето на иницијативата „Go Electric“, чија цел е да ги запознае локалните потрошувачи со претстојната трансформација на марката и нејзината електрификација.

Во Ford велат дека до крајот на следната година, потрошувачите во Европа ќе можат да избираат помеѓу 18 понуди за електрични и електрифицирани понуди, а до крајот на годинава бројката ќе биде 14.

Паралелно, Ford ја објавува својата иницијатива на Ford Charging Solution, чија цел е да им понуди на потрошувачите поволни опции за полнење на сите електрични и plag-in хибридни возила во Европа. Само во наредните 3 години, брендот ќе изгради 1.000 станици за полнење во рамките на своите комплекси.

Mustang Mach-E е специјално оптимизиран за европските патишта, при што се прават промени во управувањето, суспензијата, контролата на електронската стабилност и системот за погон на сите тркала.

InterServer Web Hosting and VPS