ЕПП: Се што треба да направи Македонија за да оди напред СЕ ФЕР И СЛОБОДНИ ИЗБОРИ на 12 април!

Европската народна партија на „Твитер“ испрати поддршка до Македонија и порака во која потенцира дека се што треба да направи нашата земја се фер и слободни избори на 12 април, за државата да оди напред.

EPP е најголема партија во Европскиот парламент од 1999 и во Европскиот Совет од 2002. Дел од неа е и партијата „ЦДУ“ на Ангела Маркел и исто така е сестринска партија на ВМРО-ДПМНЕ. Претставници на најголемата опозициска партија во Македонија, ВМРО-ДПМНЕ, неодамна присуствуваше на политичко собрание на најголемата партија во Европскиот парламент.

InterServer Web Hosting and VPS