ДУИ бара проширување на ШЕСТАТА ИЗБОРНА ЕДИНИЦА

Застојот во Собрание за законот за Јавното обвинителство е поради инсистирањето на ДУИ да се прекрои, односно да се прошират границите, на шестата изборна единица пред да се распушти Собранието.

Тие бараат изборниот законик да влезе во процедура пред да се гласа за ЈО.

Од ДУИ за тв 24 велат дека се договориле со СДСМ за 6 ката, но тврдат дека договореното мора да добие и „зелено светло“ од ВМРО.

InterServer Web Hosting and VPS