Први Galaxy S20 vs Galaxy S10 бенчмаркинг резултати!

Колку ќе бидат моќни процесорите во Galaxy S20 серијата?

Новите S20 модели ќе доаѓаат со Snapdragon 865 во внатрешноста, додека интернационалните верзии ќе работат на Exynos 990. Минатогодишните S10 модели работеа на Snapdragon 855 и Exynos 9820. Qualcomm вети 25% поголема разлика меѓу перформансите на 855 и 865. Тоа значи дека Galaxy S20 ќе има значително побрз процесор од останатите Android уреди во моментот. 

First Galaxy S20 vs Galaxy S10 benchmark score pits Snapdragon 865 vs 855

Според бенчмаркинг резултатите, single-core резултатот на е 736, а multi-core резултатот е 2623. Новата S20 серија со новиот процесор постигна single-core од 923 и multi-core од 3267 поени. Покрај поголемата брзина, додадената вредност на новиот процесор е што ќе поддржува 5G конекција. 

Извор: gsm.mk

InterServer Web Hosting and VPS