Најубавите егзотични места на кои речиси никој не оди

Разликата помеѓу најмалку и најмногу посетените места во светот е огромна.

Додека во една година Франција има 87 милиони туристи, Тувалу, малечкиот остров-држава вкупно има по околу 2.000 туристи, и покрај тоа што таму има песочни плажи, па дури и многу островчиња во близина на кои може да бидете сами.

Ова се сите дестинации кои имаат невообичаена егзотична убавина, но немаат туристи колку што заслужуваат:

Тувалу

Просечен број на туристи во последните неколку години: 2.000 годишно

Кирибати

Просечен број на туристи во последните неколку години: 6.000 годишно

Маршалски острови

Просечен број на туристи во последните неколку години: 6.000 годишно

Монтсерат

Просечен број на туристи во последните неколку години: 8.000 годишно

Ниуе

Просечен број на туристи во последните неколку години: 10.000 годишно

Американска Самоа

Просечен број на туристи во последните неколку години: 20.000 годишно

Соломонски острови

Просечен број на туристи во последните неколку години: 26.000 годишно

Коморос

Просечен број на туристи во последните неколку години: 28.000 годишно

Сао Томе и Принсипе

Просечен број на туристи во последните неколку години: 29.000 годишно

Микронезија

Просечен број на туристи во последните неколку години: 30.000 годишно

InterServer Web Hosting and VPS