„Кино утро“ во Кинотека со детски играни и анимирани филмови

Јануари, по обичај, е терминот за детски филмови во „Кино утро“ во Кинотеката. Веднаш по новогодишните и божикните празници најмладата публика ќе има убава можност да проследи десет наслови од поновата продукција на детски филмови.

Програмата „Кино утро“ во кинотеката е составена од детски играни и анимирани филмови, главно од европските продукции – Германија, Данска, Италија, Романија, Австрија, Франција – но и од прочуената јапонска школа за анимација.

Зимскиот распуст за најмладите љубители на подвижните слики може да започне!

InterServer Web Hosting and VPS