Ексклузивно: Кои се новите кадри на ВМРО-ДПМНЕ во техничката влада

Додека траат дебатите дали полковникот Ковачки може да биде технички министер за внатрешни работи, Канал 5 дознава дека ВМРО-ДПМНЕ веќе ги утврдува кандидатите и за останатите функции во Владата кои им следуваат според Пржинскиот договор.

Така наследник на Мила Царовска со Министерството за труд и социјала ќе биде Рашела Мизрахи. Партијата ќе номинира и тројца дополнителни заменици министри.

Невенка Стаменковска министерство за информатичко општество и јавна администрација,Гордана Димитровска финансии и Цветан Трипуновски во министерството за земјоделие.

InterServer Web Hosting and VPS