Вучиќ нема да се кандидира за лидер на Српската напредна партија

Српската напредна партија (СНС) во јуни 2020 година ќе добие целосно ново раководство, од претседател до членови на Главниот одбор, најави лидерот на партијата Александар Вучиќ. Тој рече дека нема да се кандидира за лидерската функција во партијата и се надева дека неговиот наследник ќе може да ја предводи партијата како што доликува.

По двочасовната седница на Главниот одбор, Вучиќ истакна дека партијата ќе одржи собрание на Видовден, 28 јуни, а тогаш ќе бидат избрани и членовите на сите партиски тела.

InterServer Web Hosting and VPS