„Вселенска Маракана“ од 200 милиони евра: Погледнете како ќе изгледа новиот стадион на Звезда (ФОТО)

Црвена Звезда во последните три години се врати на европската цена и во тој период клубот заработи 100 милиони евра вклучувајќи ги и трансферите на фудбалерите, па директорот Звездан Терзиќ најави дека „Маракана“ ќе се реновира за 200 милиони евра.

По најавата на Терзиќ српски „Курир“ објави фотографии од потенцијалниот изглед на стадионот. Според информациите капацитетот на „Маракана“ ќе биде намален од 55.000 на 42.000.

Србите на овој проект му дадоа прекар „Вселенска Маракана“ и го нарекоа најмодерене и најубав на Балканот.

InterServer Web Hosting and VPS