Урсула Фон Дер Лајен, има порача на земјите од западен Балкан дека стои зад нив

Идната претседателка на Европската комисија Урсула Фон Дер Лајен, има порача на земјите од западен Балкан, неодамна блокирани од Франција на европскиот пат, дека стои зад нив.

Ние го делиме истиот континент, историја, култура и сме во исто политичко семејство. Ве уверувам дека стоиме покрај вас, без оглед на сите процеси. Ние стоиме покрај вас и сакаме да бидете што е можно поблиски до нас – нагласи таа на конгрес на Европската народна партија во Загреб.

Таа додаде дека националистите и популистите нема да го уништат европскиот начин на живот

InterServer Web Hosting and VPS