Уставните судии утре на колегиум ќе дискутираат за членот 353 од КЗ

Претседателот на Уставниот суд Сали Мурати за утре закажал колегиум со судиите, на кој детално ќе дискутираат по иницијативата за членот 353 од кривичниот законик, кој се однесува за злоупотреба на службената положба.

По овој предмет уставните судии дискутира на последната седница, а гласањето беше одложено за следната седница.

InterServer Web Hosting and VPS