Поплавено училиштето „Адем Јашари“ во Чаир

На секој дожд, основното училиште „7 Март“ во Општина Чаир мака мачи со протекување и поплавување. Иако има само една деценија како е пуштено во употреба, не постои дел од училишниот ѕид кој не е влажен и испукан, пренесува Алсат М.

Вода капе и по ходниците. На многу места се поставени кофи во кој се собира водата и за да се спречи поплавување на подот. За катастрофалната состојба во која се наоѓа училиштето зборуваат и самите ученици кои тука поминуваат 6 или 7 часа во денот. Тие велат дека честопати се лизгаат и паѓаат поради влажните подови, а наставниците кои зборуваа зад камерите, признаваат дека наставниот процес честопати бил прекинуван поради поплавување на училиштето. Вода капе и во канцеларијата на директорот, но на екипата на Алсат не и беше дозволено да снима.

InterServer Web Hosting and VPS