Хакерски напади во Ербас

Европскиот аеровселенски гигант „Ербас“ е жртва на серија хакерски напади што ги погодија и снабдувачите на компанијата, вклучително и производителот на мотори Ролс Ројс.

Хакерите барале технички тајни на компанијата, според извор од безбедносните служби.

Во текот на изминатите 12 месеци, „Ербас“ беше жртва на четири големи хакерски напади, според извор кој го истражува инцидентот.

InterServer Web Hosting and VPS