Лаура Ковеши доби нова функција: Романската Катица избрана за јавен обвинител на ЕУ

Лаура Ковеши, поранешната специјална обвинителка на Романија е избрана за прв јавен обвинител на Европската Унија.

Таа беше отпуштена од функцијата поради голем скандал во својата земја, а сега ќе ја води новоформираната Канцеларија на европскиот јавен обвинител.

Романија како земја членка на ЕУ не гласаше за изборот на Ковеши.

InterServer Web Hosting and VPS