И Партијата за слобода и правда на Драган Ѓилас ќе ги бојкотира изборите во Србија

Партијата за слобода и правда на Драган Ѓилас донесе одлука да ги бојкотира следните парламентарни избори во Србија.

Ѓилас на почетокот на седницата на главниот одбор на партијата, порача дека одлуката за бојкот е начин за спротивставување, и отпор на „заробената држава“.

-Во овие околности, кога постои еден обвинител, судија и една вистина, каде постои страв кај луѓето да покажат слободна волја, не постои можност да се учествува на избори. Досега одлука за бојкот на претстојните парламентарни избори имаат донесено Народната партија на Вук Јеремиќ, Двери на Бошко Обрадовиќ, а се очекува наскоро тоа да го стори и Демократската странка.

InterServer Web Hosting and VPS