8 C
Skopje
Sunday, May 16, 2021

3,2 милиони евра обезбеди државата за подобри услови на Ромите

Најчитани вести

Со 3,2 милиони евра европски пари државата ќе ги подобрува условите за живот и домување на Ромите. Обезбедени се грантови преку ИПА 2 за проекти во пет градови низ земјава: Прилеп, Битола, Штип, Берово и Кичево.

Парите се наменети за легализација на домовите на неколку илјади ромски семејства, за изградба или реновирање на домови, за подобрување на патната и комунална инфраструктура во населбите каде преовладува ромско население, за социјално и образовно вклучување на Ромите во програмите, како и за нивна поголема здравствена заштита.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести