17.8 C
Skopje
Sunday, March 26, 2023

Ќе бидат ли покачени платите во образованието?

Најчитани вести

За денеска е најавена средба меѓу Синдикатот за образование и наука и ресорното Министерство за покачување на платите на просветните работници.

СОНК бара повисоки плати за 25 насто и зголемувањето да важи од јануари 2020-та година. Во спротивно, ќе биде донесена одлука за организирање на генерален штрајк во основните и средните училишта. До сега се одржаа неколку состаноци меѓу МОН и СОНК, но не беше постигнат конечен договор. СОНК новата учебна година ја започна со предупредувачки еднодневен штрајк.

Најнови вести