8.8 C
Skopje
Saturday, March 25, 2023

Љубезна жена го пушти во редот на каса пред себе: Неговиот гест ќе ви ја врати вербата во луѓето!

Најчитани вести

Американката Кира Торн била воодушевена од гестот на непознат маж во супермаркетот, кого го пуштила пред неа во редот на касата.

Таа објасни дека честопати ги пропушта другите купувачи во редот, бидејќи на големо оди на шопинг и секогаш има полна количка пред себе. Истото го стори и овој пат, бидејќи човекот имаше само неколку предмети во корпата.

Меѓутоа, кога дошло време да плати, таа се изненадила.

– Ау! Денес бев воодушевена од благородноста на непознатиот човек во супермаркетот. Го оставив да застане пред мене во редот затоа што имаше само неколку производи во корпата. Често го правам ова затоа што купувам многу работи. Но, овој пат ме чекаше изненадување. Непознат човекот остави 50 долари за мојата сметка пред да замине, напиша Кира.

Таа немаше шанса да му се заблагодари, бидејќи тој веќе ја напушти продавницата, оставајќи ја чувство на благодарност.

– Тој воопшто не мораше да го стори тоа! Навистина сум му благодарна. Ова само покажува дека добрината се исплати, заклучи Кира во својот пост на Facebook.

Најнови вести