17.8 C
Skopje
Sunday, March 26, 2023

ЈСП ќе вози бесплатно по повод „Бела ноќ“ во Скопје

Најчитани вести

Ве информираме дека ЈСП Скопје и годинава ќе овозможи бесплатен јавен превоз по повод одржувањето на традиционалната културна манифестација „Бела ноќ 2021“, а во функција ќе бидат и дел од ноќните линии (2, 5, 7, 22, 24, 41, 50, 57 и 65 В).
Бесплатно користење на јавниот превоз ќе биде дозволено од утре, сабота (25.09.2021 год) од 18 часот до 05 часот во недела (26.09.2021 год).

Ноќните линии ќе сообраќаат во недела (26.09.2021 год) со следниов возен ред.

ЛИНИЈА 2 (Автокоманда – Сарај)
Поаѓање од Автокоманда 00.15 ч, 01.45 ч, 03.15 ч
Поаѓање од Сарај 01 ч, 02.30 ч, 04 ч

ЛИНИЈА 5 (Дексион – Ново Лисиче)
Поаѓање од Дексион 00.15 ч, 01.45 ч, 03.15 ч
Поаѓање од Ново Лисиче 01 ч, 02.30 ч, 04 ч

ЛИНИЈА 7 (Карпош 3 – Горно Лисиче)
Поаѓање од Карпош 3 00.15 ч, 01.45 ч, 03.15 ч
Поаѓање од Горно Лисиче 01 ч, 02.30 ч, 04 ч

ЛИНИЈА 22 (Транспортен центар – Лепенец)
Поаѓање од Тр.центар 00.15 ч, 02 ч, 03.15 ч
Поаѓање од Лепенец 01.25 ч, 02.40 ч, 04.10 ч

ЛИНИЈА 24 (Припор – Тафталиџе 2)
Поаѓање од Припор 01 ч
Поаѓање од Тафталиџе 2 00.15 ч

ЛИНИЈА 41 (Транспортен центар – Долно Лисиче)
Поаѓање од Тр.центар 00.20 ч, 01.45 ч, 03.15 ч
Поаѓање од Долно Лисиче 01 ч, 02.30 ч, 03.50 ч

ЛИНИЈА 50 (Клинички центар – Хиподром)
Поаѓање од Кл.центар 00 ч, 02 ч, 03 ч
Поаѓање од Хиподром 01.30 ч, 2.30 ч

ЛИНИЈА 57 (Козле – Радишани)
Поаѓање од Козле 00.15 ч, 01.30 ч, 03 ч
Поаѓање од Радишани 00.55 ч, 02.15 ч, 03.35 ч

ЛИНИЈА 65 В (Транспортен центар – Стајковци)
*по траса на линија 5 во 00.10 ч од Рекорд до Ново Лисиче
Поаѓање од Тр.центар 00.45 ч до Стајковци
Поаѓање од Стајковци 01.20 ч до гаража во Автокоманда

Најнови вести