1.8 C
Skopje
Friday, January 27, 2023

Јовески и Краснов: Меѓународната соработка е основа за поуспешна борба со криминалот

Најчитани вести

Јавниот обвинител на Република Македонија Љубомир Јовески оствари средба со генералниот обвинител на Руската Федерација Игор Краснов.

-Во рамки на досегашната успешна соработка помеѓу двете обвинителства, на средбата беше потенцирана заедничката заложба за размена на искуства во борбата против организираниот, транснационалниот и компјутерскиот криминал, како и заштитата на човековите права, се наведува во соопштението од ЈОРСМ.

Јовески и Краснов, како што стои во соопштението, се согласиле дека меѓународната соработка е основа за поуспешна борба со криминалот, како задача на обвинителската професија.

Јовевски учествува на меѓународната конференција во Санкт Петербург „Улогата на обвинителствата во заштитата на индивидуалните права и јавниот интерес во светло на препораките од Европската конвенција за човековите права”.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести