17.8 C
Skopje
Thursday, June 17, 2021

Шќиприм Арифи победи на изборите во Прешево

Најчитани вести

Алтернативата за промена на Шќипирим Арифи успеа да победи на предвремените локални избори во Прешево.

Тие добија 60.020 гласови, што значи 14 места во општинското собрание.

Ова го објави претседателот на општинската изборна комисија, Кенан Камбери.

Втора е Ардита Синани со Партијата за демократска акција која доби 41.037 гласови или девет места.

Резултати од изборите:

ApN- 60.020, 14 мандати

PDSh- 41.073, 9 мандати

PVD- 33.068, 7 мандати

25.045 LR, 5 мандати

UDSh- 441, 1 мандат

Српска листа-1.222, 2 мандати.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести