7.8 C
Skopje
Saturday, May 21, 2022

ШТО Е ИНТЕРДЕНТАЛНО ЧЕТКАЊЕ?

Најчитани вести

Кариесот и воспалението на непцата најчесто започнуваат во просторот помеѓу два заба (интердентален простор), па затоа за темелна грижа за оралното здравје употребата само на четка за заби не е доволна. Таа не достигнува да го исчисти овој простор, кој не смееме да го изоставиме од секојдневната рутина на четкање на заби.

За целосно и правилно да се исчисти потребни ни се интердентални четкички. Идеални се оние кои имаат нежни и долги влакна за целосно да гоисполнат интерденталниот простор, и еластично жичано јадро кое нема да ги повреди околните ткива. Такви се Curaprox CPS Prime интерденталните четкички кои се идеални за секојдневна употреба, за превентива и за чистење на најтесните интердентални простори. Curaprox CPS Perioсе идеални за чистење на поголеми интердентални простори, коронки, мостови и фиксни ортодонтски апарати и Curaprox CPS Soft implantза нега на големи интердентални простори, при лекување на напредна пародонтопатија и за чистење на просторот околу имплантите.

CURAPROX 457 интердентални четки за заби (480.00 ден)

Интерденталната четкичка нежно се внесува во секој простор поединечно и се извлекува, еднаш на ден. При употребата на интерденталната четкичка многу е битно да се одреди и правилната големина како ефикасно би бил исчистен секој интердентален простор. Големината ја одредува стоматологот во својата ординација со помош на специјални мерачи за интердентален простор.

Curaprox DF834 забниот конец e во форма на трака со тефлонска заштита, издржлив и лесно минува низ контактната точка на забите. Curaprox DF 845е забен конец со мек сунѓерест дел за ефикасно чистење околу имплантите, брикетите и жиците на фиксните ортодонтски апарати.

CURAPROX ЗАБЕН КОНЕЦ (310.00 ден)

Аптека ДНА АННИ ФАРМ и Стоматолошка Ординација Др НИНА  ве советуваат за повеќе насмевки со здрави и убави заби

За сите потребни информации посетете ја нашата онлајн аптека

www.annifarm.com.mk

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com