22.8 C
Skopje
Wednesday, August 4, 2021

Царински гаранции за увоз за облагородување – компаниите да се јават до Развојна банка

Најчитани вести

Во насока на олеснување и подобрување на условите за работа, посебно во време на пандемија, Развојната банка на Република Северна Македонија разви нов производ – Царински гаранции за увоз за облагородување. Овие банкарски гаранции, пред се, се наменети за малите и средните претпријатија што работат увоз заради облагородување. Повеќе информации се достапни на следниов линк-

https://mbdp.com.mk/mk/garancii/carinski-garancii. Заинтересираните компании можат директно да се јават во Развојната банка на Северна Македонија.

Износот на гаранцијата зависи од кредитната способност на компанијата.

Максимален износ:

  • до 15.375.000 МКД за мали и средни компании и
  • до 24.000.000 МКД за компании кои според Националната
    класификација на дејности спаѓаат во шифрите на дејности –
    Ц/Б Преработувачка индустрија.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести