27.8 C
Skopje
Sunday, August 1, 2021

„Фридом Хаус“ ја рангира Македонија како делумно слободна земја

Најчитани вести

Најновиот извештај на Фридом Хаус ја рангира Македонија како делумно слободна земја. Таа доби 66 од вкупно 100 поени што е зголемување за 3 поени во споредба со претходната година. Во извештајот се забележува дека Македонија и понатаму се соочува со корупција, врз новинарите и активистите има притисоци и закани, а има критики и за застојот на судските реформи. Според Фридом Хаус, корупцијата во универзитетите е голема, а Законот за пристап до информации од јавен карактер се спроведува неконзистентно.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести