18.8 C
Skopje
Saturday, April 1, 2023

Француската полиција го расели импровизираниот мигрантски камп

Најчитани вести

Француската полиција денеска изведе голема операција за расчистување на импровизираниот мигрантски камп во североисточен Париз.

– Евакуирани се 1.606 лица и на таа локација сега нема никој, рече полицискиот началник Дидие Лалемен.

Во акцијата за отстранување на шаторите поставени на ниво под автопатот во преградието на Париз учествуваа речиси 600 полицајци.

Лалемен рече дека полицијата и натаму ќе биде присутна во таа област за да спречи враќање на мигрантите.

Најнови вести