8.8 C
Skopje
Monday, December 5, 2022

Финска го презема од Романија претседавањето со Советот на ЕУ

Најчитани вести

Финска од денеска го презема ротирачкото претседавање со Европската Унија. Ова ќе биде трет пат Финска, по утврдениот распоред, како земја-членка да дојде на челото на Советот на ЕУ.

Финска шестмесечното претседавање со Советот на ЕУ го презема од Романија, а на 1 јануари во 2020 година, ќе ѝ го предаде на Хрватска.

Пред преземањето на претседатството, Финска најави дека нејзината програма се заснова на социјалната, економската и еколошката одржливост на Европа.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести