-8.2 C
Skopje
Wednesday, February 8, 2023

Уште пет кинески компании на американската црна листа

Најчитани вести

Американското Министерство за трговија додаде уште пет кинески компании на својата црна економска листа, со образложение дека се вмешани во кршење на човекови права.

Меѓу нив се компаниите ХошинСиликон Индастри, Синџијанг Даго Њу Енерџи, Синџијанг Ист ХоупНонферос металс и уште две фирми од кинескиот автономен регион Синџијанг.

Овие компании се нашле на црната листа поради злоупотреба и кршење на човековите права на Ујгурите и други муслимански малцинства.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести