0.8 C
Skopje
Saturday, January 28, 2023

Уставниот суд одржува подготвителна седница за можно поништување на законот за попис

Најчитани вести

По повеќе од шест месеци од поднесената иницијатива на Левица за оспорување на Законот за попис на населението, домаќинствата и становите во Македонија, Уставниот суд–одржува подготвителна седница, за разјаснување на правните прашања по овој предмет, согласно член 29 од деловникот на судот.

Во име на подносителот на претставката – на истата учествува Димитар Апасиев, како поканет претставник од Левица.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести