4.8 C
Skopje
Wednesday, December 7, 2022

Усвоена Уредба за набавките по членството во НАТО

Најчитани вести

Уредба за начинот на доделување договори за набавки на Владата со влади на странски држави, којашто ќе се применува за набавки кои ќе се интензивираат со зачленувањето на државава во НАТО е усвоена денеска на седница на Владата.

-Уредбата се изготвуваше во тесна соработка со Министерството за одбрана на Република Северна Македонија, а нејзиното донесување е неопходно од причина што уредува материја која не подлежи на примена на процедуралните правила утврдени во Законот за јавните набавки во областа на одбраната и безбедноста, а станува збор за набавки кои ќе се интензивираат со пристапувањето на Република Северна Македонија во НАТО, соопшти владината прес-служба.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести