1.8 C
Skopje
Saturday, February 4, 2023

Современ третман на зголемен холестерол и триглицериди

Најчитани вести

Зголеменото ниво на триглицериди и холестерол во крвта се честа причина за кардиоваскуларни заболувања и атеросклеротични промени.

Доколку е потребно, лекарот ќе ви препише лекови за намалување на зголемените маснотии во крвта. Вистинските ефекти во третманот се јавуваат дури со воведување здрав начин на живот, редовно вежбање и промени во начинот на исхрана.

Најчестите причини за покачени маснотии во крвта се: наследност, дебелина, физичка неактивност, стрес, гршка во исхрана.

Современ третман на зголемено ниво на триглицериди и холестерол се и додатоците на исхрана кои на природен начин ја третиаат оваа нарушена здравствена состојба.
Hartikol капсулите содржат монаколин К од црвен ориз и екстракт од лист на артичок што придонесуваат во одржување на нормалното ниво на холестеролот и триглицеридите во крвта
Корисното дејство се постигнува со дневен внес на 10 mg монаколин К кој е составен дел на екстрактот од ферментиран црвен ориз.

Како правилно треба да се земаат Hartikol капсулите?

1 капсула дневно, да се испие со половина чаша течност, по последниот оброк.

Додатоците на исхрана не треба да се користат како замена за разновидна и балансирана храна.. Важно е да се придржувате на балансирана и разновидна исхрана и здрав начин на живот..

Аптека ДНА АННИ ФАРМ ве советуваат ,,Не заборавајте дека лекот е исклучиво во ваши раце. Бидете активни учесници во превенција на вашето здравје”.

Наша препорака е Hartikol – Аптека ДНА Анни Фарм (annifarm.com.mk)

За постигнување на подобра ефикасност, во текот на примената или по земањето на Hartikol капсулите не конзумирајте алкохолни пијалоци

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести