1.8 C
Skopje
Saturday, January 28, 2023

Сите полнолетни Срби до крајот на годината ќе добијат уште 50 евра, а пензионерите 100 евра

Најчитани вести

Сите полнолетните граѓани во Србија ќе добијат дополнителни 20 евра во декември, што значи дека пензионерите ќе добијат вкупно уште 100 евра до крајот на годината, а другите полнолетни граѓани по 50 евра, најави министерот за финансии Синиша Мали на својот Инстаграм профил.

-Пензионерите во септември ќе добијат 50 евра, потоа 30 евра во ноември, а потоа 20 евра во декември, изјави Мали.

Другите полнолетни граѓани ќе добијат 30 евра во ноември, за кои се пријавиле во мај, а потоа и уште 20 евра во декември.

-Благодарение на одговорната економска политика и постигнатите резултати во претходниот период, кога Србија постигна еден од најдобрите резултати во Европа кога станува збор за стапката на економски раст, имаме доволно средства за овој нов вид поддршка на граѓаните, наведе Мали во соопштението.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести