1.8 C
Skopje
Sunday, January 29, 2023

Седници на комисиите за европски прашања, политички систем и прашања на изборите и именувањата

Најчитани вести

Во Собранието денеска ќе заседвааат комисиите за европски прашања, за политички систем и односи меѓу заедниците, како и за прашања на изборите и именувањата.

Пред Комисијата за европски прашања е Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за државјанството на Република Македонија, по скратена постапка во второ читање.

Комисијата за политички систем ќе одржи две седници. На дневен ред на првата е Предлог законот за изменување и дополнување на Законот за лична карта во второ читање, а на вотрата Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за Собранието на Република Македонија, по скратена постапка во второ читање, поднесен од Талат Џафери, Јован Митрески, Арбер Адеми, Кастриот Реџепи, Сурија Рашиди и Никола Мицевски.

На седницата на Комисијата за прашања на изборите и именувањата ќе се одржи јавна расправа за утврдување предлог кандидат за избор на член на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести