8.8 C
Skopje
Wednesday, February 1, 2023

Седници на две собраниски комисии

Најчитани вести

Во Собранието денеска седници ќе одржат собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата и Комисијата за надзор над спроведување на мерките за следење на комуникациите.

Комисијата за прашања на изборите и именувањата, предвидено е да ги одржи 13-тата и 14-тата седница, на чиј дневен ред се повеќе прашања, меѓу кои утврдување на предлогот за избор на судии на Уставниот суд и за избор на член на Судскиот совет, како и за членови на делегации во повеќе меѓународни тела и членови на комисии за доделување на повеќе државни награди.

На дневен ред на Комисијата за надзор над спроведување на мерките за следење на комуникациите се извештајот за извршениот надзор во Оперативно-техничката агенција-Скопје, информацијата од работната посета во Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција, а треба да биде разгледан и на нацрт-записникот доставен од Агенцијата за национална безбедност од одржан состанок на Агенцијата за национална безбедност и Комисијата за надзор над спроведување на мерките за следење на комуникациите.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести