СДСМ: Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ се единствените кои работат против преговори со ЕУ

  0

  ВМРО-ДПМНЕ се единствените кои се против ЕУ и НАТО, против сигурна и стабилна иднина на државата.

  ВМРО-ДППМНЕ и Христијан Мицкоски не само што навиваат државата да не започне прегвори со ЕУ, туку и работат против напредокот, против реформите.

  Целиот демократски свет го признава правиот пат на кој е државата, само Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ стојат отстрана и се обидуваат да ја вратат државата назад во режим, изолација и неизвесност.

  Колку и да не им се допаѓа на ВМРО-ДПМНЕ и Мицкоски, ниту еден нивен обид нема да ја загрози иднината во ЕУ и НАТО. Северна Македонија е на прав пат, се остваруваат децениските стратешки интереси.

  Скопје, 17 октомври 2019

  СДСМ

  Центар за комуникации со јавноста