-4.2 C
Skopje
Wednesday, December 1, 2021

Светски ден на свесноста за аутизмот

Најчитани вести

Денешниот Светски ден за свесност за аутизмот има за цел да ги стави во центарот на вниманието пречките со кои се соочуваат лицата со аутизам и другите кои живеат со аутизам секој ден. Како растечко глобално здравствено прашање поради зголеменото присуство во печатот и општото знаење, аутизмот е проблем што добива сè повеќе разбирање и се планираат активности секоја година за понатамошно зголемување и развој на светското знаење за деца и возрасни кои имаат аутистично нарушување.

Уште повеќе, Светскиот ден за свесност за аутизмот оди чекор понапред за да ги прослави уникатните таленти на оние со аутизам, притоа ставајќи огромен фокус врз топлата прегратка што овие вештини ги заслужуваат преку настани низ целиот свет.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com