17.8 C
Skopje
Sunday, March 26, 2023

САД и доделија на Албанија дополнителни 920.000 долари за подобрување на затворите

Најчитани вести

Соединетите Американски Држави и доделија на Албанија дополнителни 920.000 долари за подобрување на акцискиот план за затворите за 2019 годна.

Подобрениот затворски систем е од суштинско значење за континуираните напори на Албанија за зајакнување на владеењето на правото и борбата против организираниот криминал.

На 1 октомври, Соединетите држави издвоија дополнителни 920.000 американски долари за поддршка на програмите за спроведување на законот во Албанија, зголемувајќи ја вкупната американска поддршка на 5,1 милиони американски долари,стои во соопштението објавено на официјална страница на Фејсбук на Американската амбасадата во Тирана.

Најнови вести