9.8 C
Skopje
Thursday, February 2, 2023

Регионална интеграција на Западен Балкан со крајна цел – пристапување кон ЕУ

Најчитани вести

Лидерите од Западен Балкан, еврокомесарот Оливер Вархеи и претставниците на регионалните организации се собраа во Тирана, за да направат преглед на достигнувањата во рамките на Берлинскиот процес и да ја проценат тековната имплементација на Економскиот и инвестициски план на ЕУ за Западен Балкан.

Присуствувајќи на состанокот, директорот на Секретаријатот на ЦЕФТА, Емир Ѓикиќ во своето обраќање изјави дека „и регионалната интеграција и соработката со ЕУ, како главен трговски партнер на Западен Балкан, се од суштинско значење за нашите економии“. „Ние ветуваме дека ќе ја поддржиме понатамошната регионална интеграција со крајна цел – пристапување кон ЕУ“, додаде тој.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести