3.8 C
Skopje
Tuesday, November 30, 2021

Рана интервенција во детскиот развој

Најчитани вести

Проверете ги развојните постигнувања на Вашето дете

Доколку се сомневате дека Вашето дете има задоцнување или отстапување во некоја развојна област, направете Развојна проценка на возраста на Вашето дете.

Преку развојната проценка се овозможува идентификување на развојните постигнувања кај детето во следниве области: моторна, когнитивна, говорна и социо-емоционална област. Оваа проценка служи како индикатор кој укажува на постоење на одредено отстапување во развојните постигнувања кои се очекуваат од детето согласно неговата возраст. Секое отстапување бара понатамошни испитувања, дијагностички постапки и евалуации од страна на стручни лица.

Персонализираниот третман од страна на стручни лица (логопеди, дефектолози, психотерапевти, едукатори…) овозможува напредок во развој на децата. Секој третман прилагоден според индивидуалната потреба на детето и со подршка од родителите е секогаш пропратен со успех. Трпеливоста и ангажираноста во третманот се битни фактори за да се постигнат очекуваните резултати.

Како поддршка на детскиот развој ДНА АННИ ФАРМ ви препорачува додатоците во исхраната Becutan KIDS VITS

BECUTAN KIDS VITS – Аптека ДНА Анни Фарм (annifarm.com.mk)

Додатоците во исхраната Becutan KIDS VITS 1+ претставуваат Ваши партнери во секојдневната грижа за правилен раст и развој на Вашето дете. Внимателно избраните вкусови и фармацевтски форми ги прават овие производи прифатливи и атрактивни и за Вашите малечки, со цел негата на нивното здравје да биде поуспешна и позабавна.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com