0 C
Skopje
Thursday, January 28, 2021

Промоција на дебитантската книга на Хаџи-Саша Мишић, “Одисеја на храната-враќање во огништето”

Најчитани вести

Ни претставува огромно задоволство да ве поканиме на промоција на дебитантската книга на Хаџи-Саша Мишић, “Одисеја на храната-враќање во огништето”, која ќе се одржи во Brick Eat на 11ти декември (среда), со почеток во 11 часот.

Саша Мишиќ е веќе добро познат во регионот и пошироко, како експерт и консултант во угостителство, по кулинарските емисии “Paklena kuhinja” и “Moja mama kuha bolje” и по експертизата која ја донесе ширум многу кујни во регионот и пошироко.

Во својата книга тој не води низ различните патишта на храната, од француска, јапонска, кинеска, италијанската се до нашата-балканската кујна.

Како што вели тој, ова не е само одисеја низ храната и светските кујни, полна со рецепти, туку една искрена емоција и пренесување на сопственото искуство и знаење низ долгогодишната кариера и искуство, не само за храната, туку и за животот генерално.

Повеќе вести

- Advertisement -

Најнови вести