3.8 C
Skopje
Tuesday, November 30, 2021

Промена во годишниот распоред за работа на судиите во Кривичен суд

Најчитани вести

Основниот кривичен суд Скопје информира дека согласно бројот на активни предмети во работа во одделите на судот како и во Одделението за Организиран криминал и корупција, како и бројот на судии кои постапуваат по предметите, со одлука на Претседателот на судот направена е промена во годишниот распоред за работа на судиите.

„ Па така, судијата Фанка Јанчулева Михаиловска од Одделот Кривично полнолетни е распределена да постапува во Одделението за Организиран
криминал и корупција, со што ги презема предметите по кои досега постапуваше судијата Владимир Туфегџиќ, кој беше разрешен по негово барање. Заради интерес на медиумите и невладините организации кои ги следат главните расправи, ја информираме јавноста дека меѓу предметите кои ги презема новиот судија во одделението се и предметот со КОК бр. 30/20 познат како „Шпански скали“ за кој расправата е насрочена за 20.10.2021 година во 10:00 часот, како и предметот со КОК бр. 65/21, познат како „Еразмус“ за кој расправата е насрочена за 02.11.2021 година во 11:00 часот, за што странките се веќе известени“ додаваат од судот.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com