-8.2 C
Skopje
Wednesday, February 8, 2023

Продолжува првата меѓународна конференција на Преспа форумот за дијалог

Најчитани вести

Во Охрид и во Отешево денеска продолжува првата меѓународната конференција во рамките на Преспа форумот за дијалог. Дводневната конференција е на тема „Западен Балкан: делот што недостасува за комплетирање на Европа“, а учествуваат околу 300 високи претставници од Европа и САД, меѓу кои премиери, претседатели, министри, генерални секретари на меѓународни организации, европратеници, претставници на граѓанскиот сектор. Учесниците на Конференцијата на денешниот втор ден ќе се осврнат врз трансатлантските врски, кои се тема на дискусија на панелот на високо ниво каде што ќе се разговара за враќањето на синергијата меѓу ЕУ и САД во однос на Западниот Балкан.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести