7.8 C
Skopje
Friday, December 9, 2022

Презентација на извештајот за справување со загадувањето на воздухот во Град Скопје

Најчитани вести

Македонска платформа против сиромаштијата денеска ќе го презентира извештајот насловен „Справување со загадувањето на воздухот преку минимизирање на енергетската сиромаштија и промовирање на проеколошко однесување“.

Извештајот е подготвен во рамки на проектот „Справување со загадувањето на воздухот во град Скопје“, финансиран од Шведска, а имплементиран од Програмата за развој на Обединетите нации во партнерство со Министерство за животна средина и просторно планирање и Град Скопје.

Како што е најавено, ќе се споделат резултатите од истражувањето од страна на проектниот тим, по што би се развила дискусија за наодите и препораките од истражувањето, а настанот ќе се одржи во Младински центар „Матично“.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести