1.8 C
Skopje
Friday, January 27, 2023

Превенција и третман на кариес и воспалени непца

Најчитани вести

Сите ја знаеме важноста од одржувањето на соодветна орална хигиена и бенефитите кои истата ни ги носи, но знаеме и дека кај одредени пациенти има потреба од дополнителна грижа покрај основното одржување на оралната хигиена со четка, паста и конец за заби.

Доколку имате проблеми со гингивитис, мукозитис, протетски стоматитис, пародонтопатија и периимплантитис, сувост во устата го препорачуваме Cervitec Gel, кој ги заштитува забите, гингивата и слузокожата во вашата уста. Го спречува воспалението и го намалува бројот на патогените бактерии во устата. Препораките се гелот да се постави на четка за заби, помеѓу забите со интердентална четка или директно на засегнататата сузокожа и по апликацијата да не се внесува храна и пијалоци. Особено е делотворен кај пациентите што носат тотални протези, пациенти со посебни потреби поради тешкотијата од одржување на идеална орална хигиена и кај пациенти после хемотерапија. Дејствува така што го превенира и спречува воспалението, го освежува здивот и ги зајакнува забите.

Cervitec Gel е наменет за домашна употреба и максималниот ефект се постигнува во комбинација со професионалната линија наменета за примена исклучиво во Стоматолошка Ординација со третман на ампули со висока концентрација.

Погледнете повеќе информации за Cervitec Gel, на линкот подолу

https://www.annifarm.com.mk/product/%d1%86%d0%b5%d1%80%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%ba-%d0%b3%d0%b5%d0%bb-20gr/

Доколку имате проблеми со: забен кариес, ерозија на заби, пародонтална болест, бели петна на забите, чувствителни заби или сте во тек на ортодонтски третман, Ве советуваме да користите трикратна формула за оптимална нега на забите Fluor Protector Gel. Единствената комбинација на состојки ги штити забите, ги поправаат и зајакнуваат оштетенатата структура, го намалуваат растот на патогените бактерии во устата и воедно смируваат воспаление на гингива и оралната слузница. Препораките се да се исчеткаат забите со паста и четка за забите и гелот да се аплицира со помош на четка на површината на забите и по апликацијата да не се внесува храна и пијалоци. За совршени бели и цврсти заби гелот може да се постави и во алајнери за време на ортодонтски третман или по третман на избелување и да се носи по 20 минути на ден.

Fluor Protector Gel е наменет за домашна употреба и максималниот ефект се постигнува во комбинација со професионалната линија наменета за примена исклучиво во Стоматолошка Ординација со третман на ампули со висока концентрација.

Аптека ДНА АННИ ФАРМ и Стоматолошка Ординација Д-р НИНА ве советуваат за повеќе насмевки со здрави и убави заби

https://www.annifarm.com.mk/product/%d1%84%d0%bb%d1%83%d0%be%d1%80-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%ba%d1%82%d0%be%d1%80-%d0%b3%d0%b5%d0%bb-20gr/

За сите потребни информации посетете ја нашата онлајн аптека https://www.annifarm.com.mk/

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести