-8.2 C
Skopje
Wednesday, February 8, 2023

Пратениците на работилница за етичко однесување

Најчитани вести

Во Собранието на Македонија денеска ќе биде одржана четвртата работилница за примена на Кодексот за етичко однесување на пратениците.

На работилницата ќе се разговара за предлог-етичкиот кодекс за пратениците.

Предвидени се две сесии. На првата ќе биде претставен компаративниот преглед на институционални механизми за примена на кодексот на однесување (меѓународни практики), а на втората сесија ќе се дискутира за институционалната структура на телата за следење на примена на Кодексот во Република Македонија.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести