1.8 C
Skopje
Sunday, January 29, 2023

Пратениците го изгласаа намалувањето на ДДВто за струјата

Најчитани вести

Собранието вчера ги усвои измените на Законот за додадена вредност со кој даночната стапка на прометот на електрична енергија кон домаќинствата се намалува од 18 на 5 проценти.

Намалената стапка ќе се применува од денот на влегување во сила на измените на законот и ќе важи до 30 јуни 2022 година.

Целта на измените за воведување на повластени даночни стапки за прометот на електрична енергија кон домаќинставата е да се овозможи пониска цена за граѓаните и намалување на нивните трошоци.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести